Tankerne bag Forlaget Sermo Motus

ORD BEVÆGER

Mit navn er Anja Korsgaard. Jeg kan beskrives med mange ord på mange måder, og alt er helt sandt og fuldstændig løgn. Mor, datter, ven, kvinde, elsker, multikunstner, grafiker, underviser, massør, dansker, morsingbo, omsorgsfuld, hensynsløs, sød, sur, smuk, grim, glad, irriteret, omhyggelig, afslappet, blid, hård, velformuleret, reflekterende, distræt, umiddelbar, åben, nysgerrig, begejstret tidsoptimist og uendeligt meget mere afhængigt af kontekst, tid og den der beskriver. Hver gang der beskrives, skabes en ny historie, et nyt menneske. To nytilkomne definerende ord for mig, er pr. 2021 forlagsindehaver og redaktør.


Jeg elsker og fascineres til stadighed over ordenes magi. Hvordan de kan forme og omforme sandhed og virkelighed. Ord og samtaler. Har nærmest altid gjort det. At begrave mig i en bog eller en samtale og lade mig opsluge, bevæge og berøre af det en beskriver, der for-fatter emotioner fra sig til mig sætter i gang. Som subtile ringe og orkanhøje bølger i vand rammer og bevæger menneskers ord og historier den, der åbner sig for det. Og såmænd også den, der forsøger at barrikadere sig mod det sagte.


Uden historier - hvadenten de baserer sig på faktiske oplevelser eller fri fantasi - hvem er vi så? Ingen. Det er historien, der skaber mennesket på godt og ondt. Vi har meget at lære af fortidens og andres historier.


For år tilbage legede jeg med tanken om at stifte eget forlag. Uden helt at have en idé om hvad forlaget skulle udgive. Først da Frank kom til mig med en bog, som han gerne ville udgive, blev tanken til virkelighed. Frank og jeg har brugt mere end et år på at finpudse både indhold og form på bogen "Sådan burde det ikke være". Om noget er Franks historie en bevægende omgang. Jeg håber den vil nå ud til mange. Det er en vigtig bog, der undervejs både giver en knugende fornemmelse i maven og en virkelig dårlig smag i munden - men også et spirende håb om, at der er en vej ud af selv de mest snirklede labyrinter af uretfærdigheder.


Tak til Frank for at tilvælge mig som både redaktør og ven, og dermed være primær årsag til Forlaget Sermo Motus.

Jeg kan faktisk ikke latin (endnu?) - men elsker hvordan det ligger i munden og emmer af betydninger. Herover de betydninger, der ifølge

http://www.latin-dictionary.net ligger i ordene Sermo & Motus